Ananas och Kokosrutor
10.07.2023
En kaka som verkligen ger sommarfeeling. En mix av ananas och kokos!
Detta är en kaka jag använt befintligt recept på men gjort om något utifrån hur jag skulle föredra den.
Originalreceptet kan ni hitta här!
ca 24 bitar/rutor
Ingredienser Kakan:
- 4 Ägg
- 3dl Strösocker
- 150g Smör
- 1dl Ananasjuice (dränerat ifrån ananasen i glaseringen)
- ½dl Mjölk
- 3½dl Vetemjöl
- 1msk Vaniljsocker
- 2½tsk Bakpulver
- Topping: Krossade ananasbitar
Ingredienser Glasering:
- 100g Smör
- 2dl Strösocker
- 4dl Kokosflingor
- 1msk Sirap
- 2 Ägg
- ca 150g Avrunnen krossad ananas
Instruktioner:
- Kakan: Smält smöret, vispa samtidigt ihop äggen med sockret till en porös smet.
- Addera resterande ingredienser (förutom ananasen), rör ihop tills smeten precis gått ihop.
- Häll upp smeten i en klädd bakpanna/plåt ca 25x35cm
- mindre form går bra, kan behöva mer tid i ugnen då) - Toppa kakan med några krossade ananas bitar och grädda kakan 15-20min i mitten av ugnen på 200°C.
- Ta ut kakan, dra upp värmen på ugnen till 225°C. Börja göra glaseringen medan ugnen värmer upp sig.
- Glasering: Smält smöret, addera de resterande ingredienserna och rör om.
- Låt småputtra på spisen under omrörning tills den börjat tjockna till sig. Rör ner ananasen och blanda ihop. Sprid ut glaseringen över hela kakan.
- Grädda kakan i mitten av ugnen 10min.
- Vänd plåten halvvägs om ugnen gräddar ojämnt så du får en jämn färg på toppen. - Ta ut ur ugnen och låt svalna i plåten under en bakduk.