Bao Buns

31.03.2023
Trött på vanlig taco-fredag? testa en liten asiatisk twist. Bao Buns! - med valfri fyllning.

ca 20st
Ingredienser

  • 25g Färsk Jäst (½ förp.)
  • 3dl Mjölk
  • 8½dl Vetemjöl (addera mer om degen är för lös)
  • 2½msk Strösocker
  • 2½msk Rapsolja
  • ½tsk Salt
  • 1tsk Bakpulver

Instruktioner 

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken tills fingervarmt, häll över jästen och rör om tills den löst upp sig.
  2. Addera resterande ingredienser och arbeta ihop till en fin deg. Arbeta degen ca 8-10min.
  3. Smörj in bunken med lite olja, lägg i degen igen. Täck och låt jäsa 1h.
  4. Dela degen i 20 bitar (ca 60g för den petiga) och kavla ut dem till runda plattor, ca 2cm tjocka.
  5. Pensla ett tunt lager olja och vik ihop dem och tryck till lite med kaveln.
  6. Låt jäsa ytterligare 30min.
  7. Ånga Bunsen i en ångkorg 10min, ställ sedan åt sidan och låt vila i värmen 4min extra.
  8. Lägg färdiga Buns inlindade i bakduk tills de ska ätas.