Bao Buns
31.03.2023
Trött på vanlig taco-fredag? testa en liten asiatisk twist. Bao Buns! - med valfri fyllning.
ca 20st
Ingredienser
- 25g Färsk Jäst (½ förp.)
- 3dl Mjölk
- 8½dl Vetemjöl (addera mer om degen är för lös)
- 2½msk Strösocker
- 2½msk Rapsolja
- ½tsk Salt
- 1tsk Bakpulver
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken tills fingervarmt, häll över jästen och rör om tills den löst upp sig.
- Addera resterande ingredienser och arbeta ihop till en fin deg. Arbeta degen ca 8-10min.
- Smörj in bunken med lite olja, lägg i degen igen. Täck och låt jäsa 1h.
- Dela degen i 20 bitar (ca 60g för den petiga) och kavla ut dem till runda plattor, ca 2cm tjocka.
- Pensla ett tunt lager olja och vik ihop dem och tryck till lite med kaveln.
- Låt jäsa ytterligare 30min.
- Ånga Bunsen i en ångkorg 10min, ställ sedan åt sidan och låt vila i värmen 4min extra.
- Lägg färdiga Buns inlindade i bakduk tills de ska ätas.