Biscotti
02.07.2023
Detta recept lekte jag ihop när jag gjorde en skåprensning så fyllningen blev vitchoklad och hasselnötter. Detta går såklart att byta ut mot något i din egen preferens, men kan rekommendera denna kombo - så gott!
ca 35 biscottis
Ingredienser:
- 100g Smör (rums temp.)
- 1¾dl Strösocker
- 2 Ägg
- ½msk Vaniljsocker
- 4½dl Vetemjöl
- ½tsk Salt
- ½msk Bakpulver
- ½tsk Bikarbonat
- 80-100g Hackad vitchoklad
- 25g / ½dl Hackade hasselnötter
- Topping: Hackade hasselnötter
Instruktioner:
- Blanda ihop socker och smöret till en mjuk och porös smet.
- Addera äggen, ett i taget. Blanda tills det gått ihop.
- Addera resterande ingredienser och blanda ihop till en "lite" klibbig deg.
- Du ska kunna arbeta den med händerna så ej rinnig. För lös? addera lite mer mjöl. - Forma degen till en "limpform" och placera på en klädd ugnsplåt, ca 1½-2cm hög.
- Du kan göra 2 "limpor" om du inte vill ha lika breda kakor. - Strö över ett lager med hackade hasselnötter och platta lätt in den i kakan.
- Grädda kakan 30min mitt i ugnen på 175°C.
- Skär upp kakan i de önskade bitarna och låt den svalna helt (låt ugnen vara på).
- Vänd kakorna på sidan och grädda dem ytterligare 10min i ugnen, ta ut vänd på dem och samma process igen.
- Låt svalna helt och förvaras i en lufttät burk.