Biscotti

02.07.2023

Detta recept lekte jag ihop när jag gjorde en skåprensning så fyllningen blev vitchoklad och hasselnötter. Detta går såklart att byta ut mot något i din egen preferens, men kan rekommendera denna kombo - så gott!

ca 35 biscottis

Ingredienser:

  • 100g Smör (rums temp.)
  • 1¾dl Strösocker
  • 2 Ägg
  • ½msk Vaniljsocker
  • 4½dl Vetemjöl
  • ½tsk Salt
  • ½msk Bakpulver
  • ½tsk Bikarbonat
  • 80-100g Hackad vitchoklad
  • 25g / ½dl Hackade hasselnötter
  • Topping: Hackade hasselnötter

Instruktioner:

  1. Blanda ihop socker och smöret till en mjuk och porös smet. 
  2. Addera äggen, ett i taget. Blanda tills det gått ihop.
  3. Addera resterande ingredienser och blanda ihop till en "lite" klibbig deg. 
    - Du ska kunna arbeta den med händerna så ej rinnig. För lös? addera lite mer mjöl.
  4. Forma degen till en "limpform" och placera på en klädd ugnsplåt, ca 1½-2cm hög.
    - Du kan göra 2 "limpor" om du inte vill ha lika breda kakor.
  5. Strö över ett lager med hackade hasselnötter och platta lätt in den i kakan.
  6. Grädda kakan 30min mitt i ugnen på 175°C.
  7. Skär upp kakan i de önskade bitarna och låt den svalna helt (låt ugnen vara på).
  8. Vänd kakorna på sidan och grädda dem ytterligare 10min i ugnen, ta ut vänd på dem och samma process igen.
  9. Låt svalna helt och förvaras i en lufttät burk.