Blåbärsmuffins m. Cream Cheese

09.11.2022

En personlig favorit för mig att addera när jag gör muffins för att få dem extra saftiga,
- CREAM CHEESE!

ca 18st mellanstora
Ingredienser:

  • 1 Ägg
  • 1,25 dl Strösocker
  • 125g Smält Smör
  • 100g Naturell Cream Cheese
  • 1½ dl Mjölk
  • 4½ dl Vetemjöl
  • 3tsk Bakpulver
  • ½tsk Salt
  • 1msk Vaniljsocker
  • 150g Blåbär (addera lite potatismjöl om de varit frusna pga. vätskan)

Instruktioner:

  1. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna lite. Vispa medan ihop ägg och socker poröst.
  2. Addera mjölken, cream cheese och smöret och fortsätt vispa tills allt är blandat.
  3. Addera mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Rör om tills du får en len och fast smet. Lägg i blåbären och vänd ner dem med en slev.
  4. Fyll muffinsformar till hälften och grädda dem i mitten av ugnen i 20min på 175°C. Gör ett stickprov på dem innan du tar ut dem.
  5. Låt svalna på ett galler.