Blåbärsmuffins m. Cream Cheese
09.11.2022
En personlig favorit för mig att addera när jag gör muffins för att få dem extra saftiga,
- CREAM CHEESE!

ca 18st mellanstora
Ingredienser:
- 1 Ägg
- 1,25 dl Strösocker
- 125g Smält Smör
- 100g Naturell Cream Cheese
- 1½ dl Mjölk
- 4½ dl Vetemjöl
- 3tsk Bakpulver
- ½tsk Salt
- 1msk Vaniljsocker
- 150g Blåbär (addera lite potatismjöl om de varit frusna pga. vätskan)
Instruktioner:
- Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna lite. Vispa medan ihop ägg och socker poröst.
- Addera mjölken, cream cheese och smöret och fortsätt vispa tills allt är blandat.
- Addera mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Rör om tills du får en len och fast smet. Lägg i blåbären och vänd ner dem med en slev.
- Fyll muffinsformar till hälften och grädda dem i mitten av ugnen i 20min på 175°C. Gör ett stickprov på dem innan du tar ut dem.
- Låt svalna på ett galler.