Brioche Hamburgerbröd
28.01.2023
Briochebröd till hamburgarna är så grymt gott! Något lättare och fluffigare än klassiska bröd.
ca 12st (större storlek)
ca 15-17st (mindre storlek)
Ingredienser:
- 25g Färsk Jäst (½ förp.)
- 3½dl Mjölk
- 1msk Socker
- ca 8dl Vetemjöl + 2dl durumvetemjöl
- 1tsk Bakpulver
- 2tsk Salt
- 150g Rumstemp. Smör
- 2st Ägg (+ 1 Äggula till pensling)
Instruktioner:
- Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt. Häll över jästen och rör om tills den löst upp sig.
- Addera socker, bakpulver, salt och majoriteten av mjölet och arbeta degen med en brödkrok. Samtidigt adderar du smöret och äggen under omrörning.
- Addera resterande mjöl (du vill inte ha degen för torr). Arbeta degen i ca 5min med brödkrok. Täck sedan degen och låt den jäsa 60min.
- Arbeta ut degen på en mjölad bänk. Forma bollar i den storlek du vill ha dina bröd i (tänk på att de kommer växta lite till). Lägg dem på en klädd ugnsplåt och platta till dem något.
- Täck, och låt jäsa ytterligare 30min.
- Pensla brödet med äggulan och en skvätt vatten. Grädda dem sedan ca 12min mitt i ugnen på 225°C.
- Låt svalna, sedan är det bara att njuta med din hamburger kombination!