Brownies
15.05.2023
ca 45st
Ingredienser:
- 250g Smör
- 2msk Rapsolja (alt. annan neutral olja)
- 2¾dl Strösocker
- 2dl Brunt Farinsocker
- 4 Ägg
- 2½dl Vetemjöl
- 2dl Kakao
- 1tsk Salt
- 1msk Vaniljsocker
- 1tsk Bakpulver
- 150g Hackade Chokladbitar
Instruktioner:
- Smält smör och låt svalna något. Vispa ihop smöret tillsammans med oljan och de två sockertyperna.
- Addera äggen och vispa tills smeten blir porös och får en ljusare färg.
- Vänd ner de torra ingredienserna och chokladbitarna, rör om tills smeten precis går ihop.
- Tryck ut smeten på en klädd ugnsplåt och grädda kakan i mitten av ugnen på 175°C i 30min.
- Ta ut kakan och låt svalna i plåten under en bakduk. Förvaras i en lufttät burk.