Brownies

15.05.2023

ca 45st
Ingredienser:

  • 250g Smör
  • 2msk Rapsolja (alt. annan neutral olja)
  • 2¾dl Strösocker
  • 2dl Brunt Farinsocker
  • 4 Ägg
  • 2½dl Vetemjöl
  • 2dl Kakao
  • 1tsk Salt
  • 1msk Vaniljsocker
  • 1tsk Bakpulver
  • 150g Hackade Chokladbitar

Instruktioner:

  1. Smält smör och låt svalna något. Vispa ihop smöret tillsammans med oljan och de två sockertyperna.
  2. Addera äggen och vispa tills smeten blir porös och får en ljusare färg.
  3. Vänd ner de torra ingredienserna och chokladbitarna, rör om tills smeten precis går ihop.
  4. Tryck ut smeten på en klädd ugnsplåt och grädda kakan i mitten av ugnen på 175°C i 30min. 
  5. Ta ut kakan och låt svalna i plåten under en bakduk. Förvaras i en lufttät burk.