Brytbröd m. Vitlök (g-fritt alt.)
08.08.2023
Ett grymt gott brytbröd som är lätt att slå ihop! I detta recept finns alternativ även för dig som vill baka glutenfritt.
- receptet går toppen att dubblera och göra två "bröd" av
12-16 Bitar
Ingredienser:
- 2½dl Varmt Vatten
- 1msk Honung
- 1tsk Salt
- 1 Vitlöksklyfta
- ½ förp. Torrjäst
- 5-6dl Vetemjöl alt. (g-fritt) 4½dl Glutenfri mjölmix + 1msk FiberHusk®
- Topping: Olivolja, Pressad Vitlök och Havssalt
Instruktioner:
- Blanda ihop vatten, honung och salt i en bunke, pressa ner vitlöksklyftan. Addera sedan jästen och nästan allt mjöl.
- Blanda ihop med en degkrok, addera mer mjöl vid behov. Fortsätt arbeta degen ca 5min.
- Forma en boll med degen och platta ut på en klädd plåt.
- Täck degen och låt jäsa 1½-2h.
- Blanda ihop olivolja med en pressad vitlök. Skär brödet i 12-16 brytbitar och pensla brödet med oljan. Strö över havssalt.
- Grädda brödet mitt i ugnen på 250°C i 12-15min (tills det fått en fin gyllene färg).
- Ta ut och låt svalna på plåten innan brödet bryts isär.