Bullfyllning - Vanilj o Mandelmassakräm
25.12.2023
En god och krämig fyllning som passar perfekt att addera i bakelser, allt ifrån bullar till kanske "syltgrottor". Haft detta recept i bakfickan i flera år och kommer inte ihåg vart jag slog ihop det ifrån.
- Detta recept kan du även göra utan att addera Mandelmassa så det bara blir en vaniljkräm.
Räcker till en klassisk bulldeg (50g jäst)
Ingredienser:
- 3¼dl Mjölk
- 1msk Vaniljsocker
- 1dl Strösocker (delat på två delar)
- 3 Äggulor
- 3½msk Majsstärkelse
- 1-2dl Riven Mandelmassa (går att utesluta)
- 25g Smör
Instruktioner:
- Koka upp mjölk, vaniljsocker och ½dl strösocker. Samtidigt så vispar du ihop äggulor, majsstärkelse och resterande socker i en skål.
- Häll över hälften av vätskan på äggmixen samtidigt som du rör om, häll sedan över äggmixen tillbaka i kastrullen med resten av vätskan.
- Addera mandelmassan och rör om tills vätskan börjat tjockna till en kräm. Fortsätt vispa på värmen tills du når önskad konsistens.
- Ta av ifrån värmen och addera smöret, rör om tills det är helt smält.
- Låt svalna och sedan är det bara att addera i valfritt bakverk!
Tips! Receptet går att halveras, använd då 2st äggulor.