Bullfyllning - Vanilj o Mandelmassakräm

25.12.2023

En god och krämig fyllning som passar perfekt att addera i bakelser, allt ifrån bullar till kanske "syltgrottor". Haft detta recept i bakfickan i flera år och kommer inte ihåg vart jag slog ihop det ifrån.
- Detta recept kan du även göra utan att addera Mandelmassa så det bara blir en vaniljkräm.

Räcker till en klassisk bulldeg (50g jäst)

Ingredienser:

  • 3¼dl Mjölk
  • 1msk Vaniljsocker
  • 1dl Strösocker (delat på två delar)
  • 3 Äggulor
  • 3½msk Majsstärkelse
  • 1-2dl Riven Mandelmassa (går att utesluta)
  • 25g Smör

Instruktioner:

  1. Koka upp mjölk, vaniljsocker och ½dl strösocker. Samtidigt så vispar du ihop äggulor, majsstärkelse och resterande socker i en skål.
  2. Häll över hälften av vätskan på äggmixen samtidigt som du rör om, häll sedan över äggmixen tillbaka i kastrullen med resten av vätskan.
  3. Addera mandelmassan och rör om tills vätskan börjat tjockna till en kräm. Fortsätt vispa på värmen tills du når önskad konsistens. 
  4. Ta av ifrån värmen och addera smöret, rör om tills det är helt smält.
  5. Låt svalna och sedan är det bara att addera i valfritt bakverk!


Tips! Receptet går att halveras, använd då 2st äggulor.