Chocolate Chip Cookies

19.11.2023

30-40st Cookies

Ingredienser:

  • 225g Smör (rum temp.)
  • 2½dl Brunt Farinsocker
  • 1dl Strösocker
  • 2 Ägg
  • 1msk Vaniljextrakt
  • 6dl Vetemjöl
  • ½msk Bakpulver
  • ½msk Bikarbonat
  • 1 nypa Flingsalt
  • 300g Chocolate chips alt. hackad choklad

Instruktioner:

  1. Blanda ihop smör och sockret tills allt går ihop, addera ägg och vaniljextrakt och blanda ihop allt igen.
  2. Addera de resterande ingredienserna (ej chokladen) och blanda ihop tills degen är helt ihop till en smidig degklump. 
  3. Addera chokladbitarna och blanda in dem i degen. 
  4. Plasta in degen och låt den vila i kylen (gärna 12-24h) men minimum 4h innan de bakas ut.
  5. Dela upp degen i 30 - 40 lika stora bitar och rulla dem lätt till en bollform.
  6. Placera ut med utrymme på en klädd bakplåt. Grädda mitt i ugnen 10-12min på 180°C. 
  7. Låt svalna något på plåten innan de flyttas.
  • Går toppen att frysa in både deg och kakor. Fryser du in degen så skulle jag rekommendera att ta ut den 1-2h innan de ska bakas ut.
  • Jag bakar mina 30g st. Blir 40/42st kakor då. Önskas en större storlek så skulle jag rekommendera att göra ca 30st kakor istället av degen.