Chocolate Chip Cookies
19.11.2023
30-40st Cookies
Ingredienser:
- 225g Smör (rum temp.)
- 2½dl Brunt Farinsocker
- 1dl Strösocker
- 2 Ägg
- 1msk Vaniljextrakt
- 6dl Vetemjöl
- ½msk Bakpulver
- ½msk Bikarbonat
- 1 nypa Flingsalt
- 300g Chocolate chips alt. hackad choklad
Instruktioner:
- Blanda ihop smör och sockret tills allt går ihop, addera ägg och vaniljextrakt och blanda ihop allt igen.
- Addera de resterande ingredienserna (ej chokladen) och blanda ihop tills degen är helt ihop till en smidig degklump.
- Addera chokladbitarna och blanda in dem i degen.
- Plasta in degen och låt den vila i kylen (gärna 12-24h) men minimum 4h innan de bakas ut.
- Dela upp degen i 30 - 40 lika stora bitar och rulla dem lätt till en bollform.
- Placera ut med utrymme på en klädd bakplåt. Grädda mitt i ugnen 10-12min på 180°C.
- Låt svalna något på plåten innan de flyttas.
- Går toppen att frysa in både deg och kakor. Fryser du in degen så skulle jag rekommendera att ta ut den 1-2h innan de ska bakas ut.
- Jag bakar mina 30g st. Blir 40/42st kakor då. Önskas en större storlek så skulle jag rekommendera att göra ca 30st kakor istället av degen.