Chokladsnittar
03.07.2022
Klassiska chokladsnittar, eller som vi har kallat dem i min familj sedan jag var liten "Isabelle kakor" då jag var beroende av dessa. Väldigt lätta och går snabbt att göra!
Hasselnöt twist på kakorna: addera 1dl hasselnötkräm/nutella i kakdegen och toppa snittarna med hackade hasselnötter istället för pärlsocker.
- Mitt recept på hasselnötkräm
Ingredienser:
- 200g Rumsvarmt Smör
- 2 ½dl Strösocker
- 5dl Vetemjöl
- 4 ½msk Kakao
- 1msk Vaniljsocker
- 1tsk Bakpulver
- Topping: 1 Ägg + Pärlsocker
Instruktioner:
- Vispa det smöret med sockret tills det blir poröst.
- Tillsätt resten av ingredienserna, rör ihop tills degen blir en stor sammansatt klump.
- Dela upp degen i 3 och rulla ut dem till "korvar" på ett bakplåtspapper. Pressa ut dem med fingrarna tills de är 1-2cm tjocka.
- Pensla längderna med ett uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker.
- Grädda dem mitt i ugnen på 200°C i 10-12min.
- Ta ut kakorna och låt dem svalna något innan du skär upp dem. Låt dem sedan svalna helt på plåten. Förvara torrt, gärna i en låda.
- Går perfekt att frysa in och tinar snabbt när suget faller in eller ni får besök!