Chokladsnittar

03.07.2022
Klassiska chokladsnittar, eller som vi har kallat dem i min familj sedan jag var liten "Isabelle kakor" då jag var beroende av dessa. Väldigt lätta och går snabbt att göra!


Hasselnöt twist på kakorna: addera 1dl hasselnötkräm/nutella i kakdegen och toppa snittarna med hackade hasselnötter istället för pärlsocker.
- Mitt recept på hasselnötkräm

Ingredienser:

  • 200g Rumsvarmt Smör
  • 2 ½dl Strösocker
  • 5dl Vetemjöl
  • 4 ½msk Kakao
  • 1msk Vaniljsocker
  • 1tsk Bakpulver
  • Topping: 1 Ägg + Pärlsocker

Instruktioner:

  1. Vispa det smöret med sockret tills det blir poröst.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna, rör ihop tills degen blir en stor sammansatt klump.
  3. Dela upp degen i 3 och rulla ut dem till "korvar" på ett bakplåtspapper. Pressa ut dem med fingrarna tills de är 1-2cm tjocka.
  4. Pensla längderna med ett uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker.
  5. Grädda dem mitt i ugnen på 200°C i 10-12min.
  6. Ta ut kakorna och låt dem svalna något innan du skär upp dem. Låt dem sedan svalna helt på plåten.  Förvara torrt, gärna i en låda. 
    - Går perfekt att frysa in och tinar snabbt när suget faller in eller ni får besök!