Chokladsnittar m. kokostosca
10.10.2023
En klassisk kaka som jag tror nästan varje familj har haft i sitt hem någon gång, fast med en tosca twist! Kokos, tosca och choklad. Vad kan egentligen gå fel där?
ca 40-50st snittar
Ingredienser tosca:
- 50g Smör
- ½dl Vispgrädde
- 1dl Strösocker
- 1msk Vetemjöl
- 80-100g Kokosflingor
Ingredienser snittar:
- 200g Smör (rum temp.)
- 2dl Strösocker
- 5dl Vetemjöl
- 4 ½msk Kakao
- 1msk Vaniljsocker
- 1tsk Bakpulver
- 1 Ägg
Instruktioner:
- Tosca: Smält ihop smör, vispgrädde och strösocker i en kastrull.
- Addera vetemjöl och låt småkoka under omrörning i 1min.
- Ta bort ifrån värmen och rör ner kokosen, låt sedan svalna medan du slår ihop snittarna.
- Snittar: Rör ihop smör och socker, addera sedan resten av ingredienserna och rör ihop tills degen blir en stor sammansatt klump.
- Dela upp degen i 4 och rulla ut dem till "korvar" på två bakplåtspapper (två per plåt). Pressa ut dem med fingrarna tills de är 1-2cm tjocka. Pressa även ner en liten skåra i mitten av kakan.
- Addera tosca smeten på toppen av snittarna och bre ut över kakan.
- Grädda dem mitt i ugnen på 175°C i 15min.
- Ta ut kakorna och låt dem svalna något innan du skär upp dem. Låt dem sedan svalna helt på plåten. Förvara torrt, gärna i en låda.
- Går perfekt att frysa in och tinar snabbt när suget faller in eller ni får besök!