Chokladsnittar m. kokostosca

10.10.2023

En klassisk kaka som jag tror nästan varje familj har haft i sitt hem någon gång, fast med en tosca twist! Kokos, tosca och choklad. Vad kan egentligen gå fel där?

ca 40-50st snittar

Ingredienser tosca:

  • 50g Smör
  • ½dl Vispgrädde
  • 1dl Strösocker
  • 1msk Vetemjöl
  • 80-100g Kokosflingor

Ingredienser snittar:

  • 200g Smör (rum temp.)
  • 2dl Strösocker
  • 5dl Vetemjöl
  • 4 ½msk Kakao
  • 1msk Vaniljsocker
  • 1tsk Bakpulver
  • 1 Ägg

Instruktioner:

  1. Tosca: Smält ihop smör, vispgrädde och strösocker i en kastrull. 
  2. Addera vetemjöl och låt småkoka under omrörning i 1min.
  3. Ta bort ifrån värmen och rör ner kokosen, låt sedan svalna medan du slår ihop snittarna.
  4. Snittar: Rör ihop smör och socker, addera sedan resten av ingredienserna och rör ihop tills degen blir en stor sammansatt klump.
  5. Dela upp degen i 4 och rulla ut dem till "korvar" på två bakplåtspapper (två per plåt). Pressa ut dem med fingrarna tills de är 1-2cm tjocka. Pressa även ner en liten skåra i mitten av kakan.
  6. Addera tosca smeten på toppen av snittarna och bre ut över kakan.
  7. Grädda dem mitt i ugnen på 175°C i 15min.
  8. Ta ut kakorna och låt dem svalna något innan du skär upp dem. Låt dem sedan svalna helt på plåten. Förvara torrt, gärna i en låda.
    - Går perfekt att frysa in och tinar snabbt när suget faller in eller ni får besök!