Cracked Saffranskakor
29.03.2023
ca 20-25 Kakor
Ingredienser:
- 75g Smör (rumstemp.)
- 1½dl Strösocker
- 1g Saffran (2 pkt)
- 1 Ägg
- 3dl Vetemjöl
- 1tsk Vaniljsocker
- 1krm Salt
- 1tsk Bakpulver
- Topping: Strösocker och Florsocker
Instruktioner:
- Stöt ihop saffran m. ca 1msk strösocker med hjälp av en mortel. Addera smör, strösockret och saffransmixen i en skål. Blanda ihop tills allt gått ihop.
- Addera ägget och blanda in i degen.
- Addera resterande ingredienser och blanda ihop degen tills allt är ihopblandat.
- Lägg degen i ett plastfolie paket och låt den vila i kylen 1h (gärna längre).
- Fyll en djup tallrik med strösocker och florsocker. Dela upp degen i 20-25 bitar (beroende på önskad kakstorlek) och rulla dem till bollar.
- Rulla degbollarna i sockerblandningen och platta till lätt på toppen. Lägg ut på klädd bakplåt med utrymme, ca 4x4 kakor.
- Grädda kakorna 12min i mitten av ugnen på 175°C. Låt svalna på plåten.
- Förvara sedan kakorna i en lufttät burk.