Cracked Saffranskakor

29.03.2023

ca 20-25 Kakor
Ingredienser:

  • 75g Smör (rumstemp.)
  • 1½dl Strösocker
  • 1g Saffran (2 pkt)
  • 1 Ägg
  • 3dl Vetemjöl
  • 1tsk Vaniljsocker
  • 1krm Salt
  • 1tsk Bakpulver
  • Topping: Strösocker och Florsocker

Instruktioner:

  1. Stöt ihop saffran m. ca 1msk strösocker med hjälp av en mortel. Addera smör, strösockret och saffransmixen i en skål. Blanda ihop tills allt gått ihop.
  2. Addera ägget och blanda in i degen.
  3. Addera resterande ingredienser och blanda ihop degen tills allt är ihopblandat.
  4. Lägg degen i ett plastfolie paket och låt den vila i kylen 1h (gärna längre).
  5. Fyll en djup tallrik med strösocker och florsocker. Dela upp degen i 20-25 bitar (beroende på önskad kakstorlek) och rulla dem till bollar.
  6. Rulla degbollarna i sockerblandningen och platta till lätt på toppen. Lägg ut på klädd bakplåt med utrymme, ca 4x4 kakor.
  7. Grädda kakorna 12min i mitten av ugnen på 175°C. Låt svalna på plåten.
  8. Förvara sedan kakorna i en lufttät burk.