Dakgangjeong
11.02.2023
En kyckling friterad "the korean way", dubbelt, sedan med världens godaste glaze som den ska puttra i och göras helt oemotståndlig.
ca 4 portioner
Ingredienser Kyckling:
- 400g Kycklingfiléer alt. kycklinglårfiléer
- Nypa Salt och peppar
- 1 Pressad Vitlök
- Skvätt Mirin
- Potatismjöl
- Frityrolja alt. rapsolja
Ingredienser Glaze:
- 1 Pressad Vitlök
- 1msk Finriven Ingefära
- 2msk Sesamolja
- 3msk Mirin (alt. risvin)
- 1msk Gochujang (minimera mängd om du inte vill ha hetta)
- 1msk Soja
- 2msk Äppelcidervinäger alt. annan smaksatt vinäger
- 3msk Honung alt. Sirap
- 2msk Brunt socker
- ½dl Apelsinjuice (valfritt)
Instruktioner:
- Skär upp kycklingen i små fina bitar och lägg dem och marinera tillsammans med salt, peppar, mirin och vitlök i ca 30min.
- Häll potatismjöl i en rundad skål och vänd ner kycklingen så den blir täckt.
- Häll upp oljan i ett kokkärl och värm upp den till 180°C, börja då addera kycklingen i oljan i omgångar tills den börjar få färg.
- När du friterat all kyckling 1 omgång så adderar du alla ingredienser till glazen i en stor stekpanna och låt den koka upp och tjockna till (ca 4-5min).
- Samtidigt som glazen kokar upp så lägger du ner all kyckling och låter de friteras ännu en omgång.
- Häll ner den friterade kycklingen i stekpannan med glazen och blanda runt tills allt är täckt. Portionera upp och strö gärna över lite sesamfrön om du vill.
Serveras gärna med ris, kimchi och stekta grönsaker (förslag: paprika, pak choi, salladslök)