Dakgangjeong

11.02.2023

En kyckling friterad "the korean way", dubbelt, sedan med världens godaste glaze som den ska puttra i och göras helt oemotståndlig.

ca 4 portioner
Ingredienser Kyckling:

  • 400g Kycklingfiléer alt. kycklinglårfiléer
  • Nypa Salt och peppar
  • 1 Pressad Vitlök 
  • Skvätt Mirin
  • Potatismjöl
  • Frityrolja alt. rapsolja

Ingredienser Glaze:

  • 1 Pressad Vitlök
  • 1msk Finriven Ingefära
  • 2msk Sesamolja
  • 3msk Mirin (alt. risvin)
  • 1msk Gochujang (minimera mängd om du inte vill ha hetta)
  • 1msk Soja
  • 2msk Äppelcidervinäger alt. annan smaksatt vinäger
  • 3msk Honung alt. Sirap
  • 2msk Brunt socker
  • ½dl Apelsinjuice (valfritt)

Instruktioner:

  1. Skär upp kycklingen i små fina bitar och lägg dem och marinera tillsammans med salt, peppar, mirin och vitlök i ca 30min.
  2. Häll potatismjöl i en rundad skål och vänd ner kycklingen så den blir täckt.
  3. Häll upp oljan i ett kokkärl och värm upp den till 180°C, börja då addera kycklingen i oljan i omgångar tills den börjar få färg.
  4. När du friterat all kyckling 1 omgång så adderar du alla ingredienser till glazen i en stor stekpanna och låt den koka upp och tjockna till (ca 4-5min).
  5. Samtidigt som glazen kokar upp så lägger du ner all kyckling och låter de friteras ännu en omgång.
  6. Häll ner den friterade kycklingen i stekpannan med glazen och blanda runt tills allt är täckt. Portionera upp och strö gärna över lite sesamfrön om du vill.


Serveras gärna med ris, kimchi och stekta grönsaker (förslag: paprika, pak choi, salladslök)