Dumlekakor

12.10.2022

24st kakor
Ingredienser:

  • 100g Rumsvarmt smör
  • ½dl Brunt farinsocker
  • ½dl Strösocker
  • 4dl Vetemjöl
  • ½dl Sirap
  • ½tsk bikarbonat
  • 1 ägg
  • 1 påse Dumle alt. 24 Dumlebitar

Instruktioner:

  1. Addera alla ingredienser förutom Dumle i en bunke och jobba ihop till en smidig degklump.
  2. Lägg upp degen på en mjölad bänk, dela den på hälften och rulla ut till 2 lika långa korvformar.
  3. Dela upp 24st bitar och rulla till bollar, för att sedan platta ut dem i handflatan.
  4. Lägg en Dumle bit i mitten av varje platta och slå ihop degplattan som ett paket runt Dumle godiset så att den inte syns. 
  5. Placera ut på klädda bakplåtar, ca 8-9 kakor per plåt.
  6. Grädda kakorna 18min i mitten av ugnen på 160°C.
  7. Låt svalna på plåten tills de stelnat helt, och förvara sedan i lufttät förpackning.