Dumlekakor
12.10.2022
24st kakor
Ingredienser:
- 100g Rumsvarmt smör
- ½dl Brunt farinsocker
- ½dl Strösocker
- 4dl Vetemjöl
- ½dl Sirap
- ½tsk bikarbonat
- 1 ägg
- 1 påse Dumle alt. 24 Dumlebitar
Instruktioner:
- Addera alla ingredienser förutom Dumle i en bunke och jobba ihop till en smidig degklump.
- Lägg upp degen på en mjölad bänk, dela den på hälften och rulla ut till 2 lika långa korvformar.
- Dela upp 24st bitar och rulla till bollar, för att sedan platta ut dem i handflatan.
- Lägg en Dumle bit i mitten av varje platta och slå ihop degplattan som ett paket runt Dumle godiset så att den inte syns.
- Placera ut på klädda bakplåtar, ca 8-9 kakor per plåt.
- Grädda kakorna 18min i mitten av ugnen på 160°C.
- Låt svalna på plåten tills de stelnat helt, och förvara sedan i lufttät förpackning.