Glutenfri Franska/Frallor
Ett glutenfritt brödrecept jag haft uppskrivet i evigheter men aldrig laddat upp. Men här kommer det äntligen!
1 Franska alt. ca 10st Frallor
Ingredienser:
- 25g Färsk jäst (½ förp.)
- 2½dl Vatten (rum temp.)
- ½dl Naturell olja
- 1msk Flytande honung alt. ljus sirap
- 1tsk Salt
- 2tsk Brödkrydda (går att utesluta)
- 1msk FiberHUSK
- 4-5dl Glutenfri MjölMix
Instruktioner:
- Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med det vattnet tills den löst upp sig helt.
Addera resterande ingredienser (börja med 3dl mjöl o addera efter behov) och blanda med brödkrok i ca 5min.
- Tänk på att degen gärna får vara lite kletigare än vanlig bröddeg då glutenfritt mjöl lätt blir kompakt vid utbakning.Täck bunken med plastfolie låt jäsa 1-1½h.
Dela upp brödet i önskade bitar alt. forma degen till önskad form/franska, med så lite arbete som möjligt. (degen bör vara väldigt lättarbetad). Placera på klädd bakplåt och låt jäsa 30-45min.
Pensla brödet lätt med en mix av ägg och mjölk/vatten.
Grädda brödet längst ned i ugnen på 225°C i 20-30min.
Låt brödet svalna på ett galler täckt med en bakduk, sedan är det bara att skiva upp och servera alt. frysa in.