Glutenfria HavreCookies
19.11.2023
Ett glutenfritt recept som du lika gärna kan göra icke glutenfria, bara att byta ut havremjölet och grynen.
- Chokladen som adderas i degen är helt valfri, men jag skulle rekommendera apelsinsmak på chokladen då det går grymt bra ihop med havresmaken!
Ca 30st Cookies
Ingredienser:
- 100g Smör (rum. temp)
- 2dl Brunt Farinsocker
- ½dl Strösocker
- 1 Ägg
- ½msk Vaniljextrakt
- 3dl Glutenfritt havremjöl
- 3½dl Glutenfria havregryn
- ½msk Bakpulver
- 1tsk Bikarbonat
- 1 Nypa flingsalt
- 50 - 100g Chocolate chips / hackad choklad - jag använder apelsinsmak
Instruktioner:
- Blanda ihop smör och sockret tills allt går ihop, addera ägg och vaniljextrakt och blanda ihop allt igen.
- Addera de resterande ingredienserna (ej chokladen) och blanda ihop tills degen är helt ihop till en smidig degklump.
- Addera chokladbitarna och blanda in dem i degen.
- Plasta in degen och låt den vila i kylen cirka 3h, men gärna över natten.
- Dela upp degen i ca 30 lika stora bitar och rulla dem till en bollform.
- Placera ut med utrymme på en klädd bakplåt. Grädda mitt i ugnen 10-12min på 200°C.
- Låt svalna något på plåten innan de flyttas.
- Jag bakar mina 25g st, det blir 30/32st kakor.