Glutenfria HavreCookies

19.11.2023

Ett glutenfritt recept som du lika gärna kan göra icke glutenfria, bara att byta ut havremjölet och grynen.
- Chokladen som adderas i degen är helt valfri, men jag skulle rekommendera apelsinsmak på chokladen då det går grymt bra ihop med havresmaken!

Ca 30st Cookies

Ingredienser:

  • 100g Smör (rum. temp)
  • 2dl Brunt Farinsocker
  • ½dl Strösocker
  • 1 Ägg
  • ½msk Vaniljextrakt
  • 3dl Glutenfritt havremjöl
  • 3½dl Glutenfria havregryn
  • ½msk Bakpulver
  • 1tsk Bikarbonat
  • 1 Nypa flingsalt
  • 50 - 100g Chocolate chips / hackad choklad - jag använder apelsinsmak

Instruktioner:

  1. Blanda ihop smör och sockret tills allt går ihop, addera ägg och vaniljextrakt och blanda ihop allt igen.
  2. Addera de resterande ingredienserna (ej chokladen) och blanda ihop tills degen är helt ihop till en smidig degklump.
  3. Addera chokladbitarna och blanda in dem i degen.
  4. Plasta in degen och låt den vila i kylen cirka 3h, men gärna över natten.
  5. Dela upp degen i ca 30 lika stora bitar och rulla dem till en bollform.
  6. Placera ut med utrymme på en klädd bakplåt. Grädda mitt i ugnen 10-12min på 200°C.
  7. Låt svalna något på plåten innan de flyttas.
  • Jag bakar mina 25g st, det blir 30/32st kakor.