Glutenfria Kladdkaka Cookies
17.10.2022
24st Cookies
Ingredienser:
- 200g Rumsvarmt Smör
- 1½dl Strösocker
- 1½dl Brunt Farinsocker
- 1msk Vaniljsocker
- 2st Ägg
- 4½dl Glutenfri mjölmix
- ½tsk Bikarbonat
- 1dl Kakao
- 150g Smält Mörkchoklad
- Topping: Flingsalt
Instruktioner:
- Blanda ihop smör, brunt- och strösocker och vaniljsocker pösigt. Addera sedan 1ägg i taget och blanda in det i degen.
- Addera mjöl, bikarbonat och kakao och rör om tills allt är inblandat.
- Smält chokladen i ett vattenbad och vänd sedan ner i degen med en slev.
- Förvara degen i kylskåpet i 15min, ta ut degen och forma degen till 24 jämnstora bollar som du lägger ut med avstånd (ca 6st per plåt).
- Tryck till bollen lite och strö över flingsalt.
- Gräddas mitt i ugnen på 200°C i 10min. Låt svalna på plåten!