Glutenfria Kladdkaka Cookies

17.10.2022

24st Cookies
Ingredienser:

  • 200g Rumsvarmt Smör
  • 1½dl Strösocker
  • 1½dl Brunt Farinsocker
  • 1msk Vaniljsocker
  • 2st Ägg
  • 4½dl Glutenfri mjölmix
  • ½tsk Bikarbonat
  • 1dl Kakao
  • 150g Smält Mörkchoklad
  • Topping: Flingsalt

Instruktioner:

  1. Blanda ihop smör, brunt- och strösocker och vaniljsocker pösigt. Addera sedan 1ägg i taget och blanda in det i degen.
  2. Addera mjöl, bikarbonat och kakao och rör om tills allt är inblandat.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd sedan ner i degen med en slev.
  4. Förvara degen i kylskåpet i 15min, ta ut degen och forma degen till 24 jämnstora bollar som du lägger ut med avstånd (ca 6st per plåt). 
  5. Tryck till bollen lite och strö över flingsalt. 
  6. Gräddas mitt i ugnen på 200°C i 10min. Låt svalna på plåten!
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.

De nödvändiga cookies är avgörande för säker och korrekt drift av vår hemsida och registreringsprocessen.
Funktionella cookies kommer ihåg dina val för vår hemsida och möjliggör anpassning av den.
Prestandacookies övervakar prestandan på vår hemsida.
Marknadsföringscookies gör att vi kan mäta och analysera prestandan på vår hemsida.