Glutenfria Schackrutor m. Cappuccino
15.11.2022
Här är nog min pappas favoritkaka, men med en twist!
Istället för den klassiska choklad och vaniljen så bytte jag vaniljdelen med en cappuccino del.
Detta recept är Glutenfritt, men det går lika bra att göra med vanligt mjöl.
ca 50st
Ingredienser:
- 200g Smör (rum. temp)
- 1dl Strösocker
- ½dl Florsocker
- ½krm Salt
- 4½dl Glutenfri Mjölmix (addera mer mjöl om degen är för kletig)
- 2msk Kakao
- 1msk Cappuccinopulver alt. vaniljsocker (för utan cappuccino)
Instruktioner:
- Blanda ihop smöret tillsammans med sockret och florsockret till en smidig smet.
- Addera salt och mjölmixen, rör om tills du får en smidig deg. (Känns degen för kladdig? addera lite mer mjöl i omgångar).
- Dela degen på hälften, addera kakao i ena degen och cappuccinopulver i andra degen.
- Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 30min.
- Ta ut degen på en lätt mjölad bänk. Dela degarna i 2 till delar så du nu har 2 kakao och 2 cappuccino.
- Rulla ut dem i avlånga korvar ca 1-2cm i diameter och lägg dem som ett schackmönster, tryck till lite runt degen så att alla bitar fastnar i varandra.
- Skär loss kakor ca 2cm tjocka och platta till dem lite.
- Lägg dem på en klädd ugnsplåt och grädda dem mitt i ugnen i 10min på 175°C
- Låt svalna något på plåten innan du för över dem på ett galler där de kan svalna helt.