Glutenfritt Hamburgerbröd
02.07.2022
Gluten allergiker? Såklart ska du också kunna äta hemmagjort hamburgerbröd!
Är personligen inte allergisk, men har kollegor och vänner som är. Detta har resulterat i att jag försöker baka både glutenfritt och med gluten.

4-5st Hamburgerbröd
Ingredienser:
- 25g Färskjäst (½ förp.)
- 25g Smör
- 2 ½dl Mjölk
- 1 Nypa Salt
- 5½dl Glutenfri Mjölmix
- ½msk FiberHusk
- Topping: 1 Ägg + Sesamfrön om man vill ha det på
Instruktioner:
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret, tillsätt sedan mjölken och värm till fingervarmt. Häll över jästen och rör om tills den helt löst upp sig.
- Tillsätt mjölet, saltet och jobba degen med en degkrok. Arbeta degen i 5min.
- Täck bunken och låt degen jäsa 30-40min
- Baka ut degen på en mjölad bänk. Dela upp degen i 4-5 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper.
- Tips! Du kan släta ut brödet genom att ha smått fuktiga händer när du rullar bollarna. - Täck plåten och låt de jäsa ytterligare 30min.
- Vispa upp ägget och pensla brödet, toppa med sesamfrön om du vill.
- Grädda brödet mitt i ugnen på 225°C, 10 - 15min (ta ut när de fått en gyllene fin färg).
- Ta ut och låt svalna någon minut innan du slänger på en hamburgare.