Gnocchi
14.11.2022
Perfekt om du har mycket potatis att göra dig av med i hemmet.
Tips från min Norrländska sida, efter du kokat Gnocchin, smörstek den rejält och ät med lingonsylt. MUMS säger jag bara!

ca 2-3port. (dubbla recept för ca 5-6 port.
Ingredienser:
- 450g Potatis (helst mjölig potatis)
- 3dl Vetemjöl
- 1 Ägg
- ½tsk Salt
Instruktioner:
- Skala och koka potatisen i rejält saltat vatten tills den mjuknat. Pressa/mosa potatisen och låt svalna något.
- Addera mjölet, ägget samt salt rör ihop till en fast deg. Känns degen för kletig är det bara att addera mer mjöl.
- Arbeta ut degen på en mjölad bänk och dela upp degen i 4 delar och rulla ut den till korvar på ca 2cm i diameter. Skär loss gnocchi stora bitar och lägg på mjölad yta.
- Använd en gaffel och tryck ner din gnocchi deg på den och rulla sedan ner för gaffeln för att få det fina mönstret (för kladdigt? mjöl är din bästa vän).
- Koka sedan gnocchin i omgångar ca 5min (tills de börjat flyta) och låt den torka innan den adderas i sås eller steks på.