Hallonglass

23.06.2022

Nu är det sommar och glassäsongen har dragit igång! Testa på att göra en hemmagjord glass med yoghurt och bär, utan att behöva glassmaskin!

Ingredienser:

  • 3½dl Frusna Hallon alt. valfria frusna bär
  • 2½dl Grekisk Yoghurt
  • 1 - 2msk Sirap (addera mer eller mindre beroende på syrligheten bären har)

Instruktioner:

  1. Mixa de frusna bären i en matberedare. 
  2. Tillsätt yoghurten och sirapen, mixa allt tillsammans i matberedaren tills det blir en jämn "smet".
  3. Häll över smeten i en förslutbar behållare och ställ in i frysen (rör om 2 gånger i med en timmes intervall mellan varandra). 
  4. Låt glassen förvaras i frysen i minst 5h innan servering (gärna över natten).
  5. Ta fram 5min innan servering, och njut av din egna glass!