Hasselnötkräm
18.04.2023
"Nutella" / Hasselnötkräm med choklad är en semester klassiker utomlands till frukosten!
Grymt gott att både ha på pannkakorna som att addera i bakningen.
ca 5dl Nötkräm
Ingredienser:
- 250g Hasselnötter
- ½dl Socker (+½ om sötare kräm önskas)
- 2msk Flytande Honung
- ½msk Vaniljsocker
- 3-4msk Kakao
¾dl Extra Virgin Olivolja
Instruktioner:
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och gnugga dem sedan i en handduk för att skalet ska lossna, släng skalet och lägg ner nötterna i en mixer alt. matberedare.
- Finns att köpa färdigt skalade och rostade hasselnötter. - Mixa nötterna tills oljan släpper sig och det blir en krämig och fingrynig röra.
- Ha tålamod, kan ta någon minut. Hjälp till att trycka ner krämen ifrån kanterna ner i mixern. - Addera kakaon, socker, vaniljsocker, honung och fortsätt mixa tills allt är ihopblandat.
- Addera olivoljan lite i taget under tiden som mixern jobbar.
- Häll över krämen i en lufttät burk och förvaras i kylen.