Hasselnötrutor
26.04.2023
En tunnare chokladkaka/rutor fylld med hasselnötter i alla former, kräm, hackade och smulade!
ca 30-35st rutor
Ingredienser:
- 100g Smör (rums.temp)
- 1dl Hasselnötkräm (recept till min)
- 1½dl Strösocker
- 1 Ägg
- 1½dl Vetemjöl
- 2msk Kakao
- 1½tsk Vaniljsocker
- ½tsk Bakpulver
- Topping: Hackade alt. krossade hasselnötter (jag använder båda!)
Instruktioner:
- Hacka rostade hasselnötter alt. kör dem i en mixer för att få ett finare "pulver". Lägg åt sidan till senare.
- Blanda ihop smör, sockret och hasselnötkrämen tills allt är ihop.
- Addera resterande ingredienser och blanda ihop till en fast deg. Den blir något kletig.
- Vänd ut degen på ett smort bakplåtspapper och tryck ut den så att degen blir ca 1cm tjock.
- Häll över ditt val av nötter och platta ner dem något i degen så att de fastnar.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200°C i 15min.
- Ta ut och skär upp rutorna på en gång medans kakan är varm. (Den stelnar snabbt). Låt svalna och förvaras i en lufttät burk.