Honung- och Ingefära Muffins

23.05.2023

Saftiga honungsmuffins med lite ingefära sting! Toppad med en honungsglasering (vilket såklart inte är ett måste, men kan starkt rekommendera kombinationen).

14 mindre muffins / 7 stora muffins 

Ingredienser Muffins:

  • 125g Smör (rum.temp)
  • 1dl Brunt farinsocker
  • 1dl Flytande honung
  • 2 Ägg
  • 3¼dl Vetemjöl
  • 1tsk Bakpulver

Ingredienser Glasering:

  • 100g Smält smör
  • 4msk Flytande honung
  • 3dl Florsocker

Instruktioner:

  1. MUFFINS
    Vispa ihop smöret och socker tills det är poröst. Addera honungen och äggen, blanda ihop allt tills det är en slät smet.
  2. Vänd ner vetemjölet och bakpulvret i smeten.
  3. Smörj hårda muffinsformar eller ställ upp lösa muffinsformar och fyll dem upp till ½ av formen med smet.
  4. Gräddas mitt i ugnen i 20min på 175°C. Låt svalna på ett galler ca 20min innan de glaseras.
  5. GLASYR
    Smält smöret, vispa ihop med florsockret och honungen i en bunke.
  6. Häll rakt ur bunken eller använd en sked och häll över glasyren på muffinsen. 
    - Låt glasyren stelna någon minut innan ni hugger in!
    - TIPS! Om du ska du frysa dem, värm de inte i mikron när du ska servera. Låt de tina av sig själv för bäst resultat.