Honung- och Ingefära Muffins
23.05.2023
Saftiga honungsmuffins med lite ingefära sting! Toppad med en honungsglasering (vilket såklart inte är ett måste, men kan starkt rekommendera kombinationen).
14 mindre muffins / 7 stora muffins
Ingredienser Muffins:
- 125g Smör (rum.temp)
- 1dl Brunt farinsocker
- 1dl Flytande honung
- 2 Ägg
- 3¼dl Vetemjöl
- 1tsk Bakpulver
Ingredienser Glasering:
- 100g Smält smör
- 4msk Flytande honung
- 3dl Florsocker
Instruktioner:
- MUFFINS
Vispa ihop smöret och socker tills det är poröst. Addera honungen och äggen, blanda ihop allt tills det är en slät smet. - Vänd ner vetemjölet och bakpulvret i smeten.
- Smörj hårda muffinsformar eller ställ upp lösa muffinsformar och fyll dem upp till ½ av formen med smet.
- Gräddas mitt i ugnen i 20min på 175°C. Låt svalna på ett galler ca 20min innan de glaseras.
- GLASYR
Smält smöret, vispa ihop med florsockret och honungen i en bunke. - Häll rakt ur bunken eller använd en sked och häll över glasyren på muffinsen.
- Låt glasyren stelna någon minut innan ni hugger in!
- TIPS! Om du ska du frysa dem, värm de inte i mikron när du ska servera. Låt de tina av sig själv för bäst resultat.