Isabelles Julskinka Griljering

08.12.2022

Den griljerade skinkan är nog ett måste för mig under julen, - samt Påsken!

Utöver "griljering" ingredienserna:

  • SKINKAN - Såklart! (vikt o storlek är upp till dig)
  • Potatismjöl 
  • Hela Kryddnejlikor
  • 25g Smält Smör + 1msk Pressad Apelsin (valbart)

Griljering Ingredienser:

  • 3msk Kornig Söt/Stark Senap
  • 1msk Dijonsenap
  • 1 Ägg
  • 1msk Brunt Farinsocker
  • Ströbröd

Instruktioner:

  1. Ta bort svål ifrån skinkan och torka av lätt, smörj ut ett lätt lager med potatismjöl över hela skinkan. (Detta kommer hjälpa till att hålla griljeringen på plats!)
  2. Blanda ihop senapen, ägget och sockret till en röra. Pensla ut på hela skinkan.
  3. Täck skinkan med ströbröd och tryck i kryddnejlikorna där du vill ha dem.
  4. Griljera skinkan mitt i ugnen i 10min på 225°C, ta ut och häll över smör och apelsinjuice mixen. 
  5. Fortsätt griljera skinkan mitt i ugnen tills den får en fin gyllene färg!