Isabelles Julskinka Griljering
08.12.2022
Den griljerade skinkan är nog ett måste för mig under julen, - samt Påsken!
Utöver "griljering" ingredienserna:
- SKINKAN - Såklart! (vikt o storlek är upp till dig)
- Potatismjöl
- Hela Kryddnejlikor
- 25g Smält Smör + 1msk Pressad Apelsin (valbart)
Griljering Ingredienser:
- 3msk Kornig Söt/Stark Senap
- 1msk Dijonsenap
- 1 Ägg
- 1msk Brunt Farinsocker
- Ströbröd
Instruktioner:
- Ta bort svål ifrån skinkan och torka av lätt, smörj ut ett lätt lager med potatismjöl över hela skinkan. (Detta kommer hjälpa till att hålla griljeringen på plats!)
- Blanda ihop senapen, ägget och sockret till en röra. Pensla ut på hela skinkan.
- Täck skinkan med ströbröd och tryck i kryddnejlikorna där du vill ha dem.
- Griljera skinkan mitt i ugnen i 10min på 225°C, ta ut och häll över smör och apelsinjuice mixen.
- Fortsätt griljera skinkan mitt i ugnen tills den får en fin gyllene färg!