Kalljästa Glutenfria Frallor
18.08.2022
Perfekt frukostbröd då allt görs dagen innan och du behöver bara slänga in dem i ugnen på morgonen!
10st Frallor
Ingredienser:
- 25g (½förp) färsk jäst
- 5dl Kallt vatten
- 2msk Naturell olja
- ½tsk Salt
- 1msk Sirap alt. Honung
- 7dl Glutenfri mjölmix
- 2msk Fiber Husk
- 2dl Glutenfria Havregryn
Instruktioner:
- Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med det kalla vattnet tills den löst upp sig helt.
- Addera resterande ingredienser och blanda med brödkrok i ca 5min.
- Addera mer mjölmix om degen känns för kletig. Den ska vara snäppet kletigare än en vanlig bröddeg. - Täck bunken med plastfolie och förvara bunken i kylen över natten.
- Dela upp brödet i 10st bitar och forma dem till önskad form, med så lite arbete som möjligt.
- Ställ in en djup form i nedre delen av ugnen med vatten och grädda brödet i mitten av ugnen på 250°C i 15min.
- Låt brödet svalna på ett galler, och servera sedan perfekt till frukosten!