Kalljästa Glutenfria Frallor

18.08.2022

Perfekt frukostbröd då allt görs dagen innan och du behöver bara slänga in dem i ugnen på morgonen!

10st Frallor
Ingredienser:

  • 25g (½förp) färsk jäst
  • 5dl Kallt vatten
  • 2msk Naturell olja
  • ½tsk Salt
  • 1msk Sirap alt. Honung
  • 7dl Glutenfri mjölmix
  • 2msk Fiber Husk
  • 2dl Glutenfria Havregryn

Instruktioner:

  1. Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med det kalla vattnet tills den löst upp sig helt.
  2. Addera resterande ingredienser och blanda med brödkrok i ca 5min. 
    - Addera mer mjölmix om degen känns för kletig. Den ska vara snäppet kletigare än en vanlig bröddeg.
  3. Täck bunken med plastfolie och förvara bunken i kylen över natten.
  4. Dela upp brödet i 10st bitar och forma dem till önskad form, med så lite arbete som möjligt.
  5. Ställ in en djup form i nedre delen av ugnen med vatten och grädda brödet i mitten av ugnen på 250°C i 15min.
  6. Låt brödet svalna på ett galler, och servera sedan perfekt till frukosten!