Kanelbulle Rutor
22.03.2023
Sugen på kanelbullar men vill att det ska gå lite snabbare? Här är en långpannekaka som jag slagit ihop med ett gammalt recept och gett lite kanelbulle inspo.
Ingredienser kaka:
- 5st Ägg
- 4½dl Strösocker
- 250g Smör
- 2dl Mjölk
- 5½dl Vetemjöl
- 2msk Vaniljsocker
- 1msk Kanel
- 2tsk Kardemumma
- 3tsk Bakpulver
Ingredienser topping:
- 100g Smör
- 1dl Brunt Farinsocker
- 1msk Kanel
- 1msk Vetemjöl
- Pärlsocker
Instruktioner:
- Kaka: Smält smöret till kakan och addera mjölken, ställ åt sidan och låt svalna något.
- Vispa ihop ägg och socker till en vit och porös smet. Addera resterande ingredienser och blanda tills allt är en fin smet.
- Häll upp smeten i en djup klädd ugnsplåt och dra ut den så att den täcker hela plåten.
- Topping: Smält smör och rör ner farinsocker, kanel och vetemjöl.
- Ringla "såsen" över kakan och med hjälp av en sked/pinne så ringlar du in kanelsåsen i kakan. Strö över pärlsocker över hela kakan för att ge en ökad "kanelbulle" känsla.
- Grädda kakan mitt i ugnen på 175°C i 20min. Testa med sticka så den är torr rakt igenom innan du tar ur den.
- Låt kakan svalna i formen under en bakduk, skär sedan upp önskade storlekar på rutorna.
- Förvaras i lufttät låda.