Kimchi Jjigae / Kimchigryta

24.06.2022

Kimchi Jjigae är min definition av "comfort food", och är en perfekt gryta att äta när som helst under veckan. 

2 - 3 portioner
Ingredienser:

  • 150-200g Sidfläsk (annat protein funkar lika bra)
  • 1msk Mirin
  • 2dl Grovhackad Kimchi 
  • 1 Grovhackad Gul lök
  • 1 Finhackad Chili
  • 1 Stor Shiitakesvamp
  • Tofubitar (personligen gillar jag inte Tofu och väljer att inte ha i det. Men är en klassiker att addera i grytan).
  • 3 - 4dl vatten
  • 1msk Chiliflakes
  • 1msk Soja
  • 1 ½msk Gochujang
  • 1 Pressad Vitlöksklyfta
  • Svartpeppar
  • Matolja
  • Salladslök

Instruktioner:

  1. Skär upp sidfläsket i grytbitar, lägg dem i en skål tillsammans med mirin och svartpeppar. Låt marineras ca 15min. (Tips, hacka upp och förbered resten medan).
  2. Ta en gryta och stek sidfläsket och kimchin med en skvätt matolja. Stek tills köttet är genomstekt och kimchin har mjuknat.
  3. Mixa ihop chiliflakes, soja, gochujang och vitlöksklyfta, blanda ner med sidfläsket och kimchin.
  4. Tillsätt vatten, chilin, shiitakesvampen, (Tofubitar) och krydda med svartpeppar. Låt koka på medium värme ca 15min. 
  5. Servera Kimchigrytan med jasminris och toppa med hackade salladslöksbitar.