Kimchi Jjigae / Kimchigryta
24.06.2022
Kimchi Jjigae är min definition av "comfort food", och är en perfekt gryta att äta när som helst under veckan.

2 - 3 portioner
Ingredienser:
- 150-200g Sidfläsk (annat protein funkar lika bra)
- 1msk Mirin
- 2dl Grovhackad Kimchi
- 1 Grovhackad Gul lök
- 1 Finhackad Chili
- 1 Stor Shiitakesvamp
- Tofubitar (personligen gillar jag inte Tofu och väljer att inte ha i det. Men är en klassiker att addera i grytan).
- 3 - 4dl vatten
- 1msk Chiliflakes
- 1msk Soja
- 1 ½msk Gochujang
- 1 Pressad Vitlöksklyfta
- Svartpeppar
- Matolja
- Salladslök
Instruktioner:
- Skär upp sidfläsket i grytbitar, lägg dem i en skål tillsammans med mirin och svartpeppar. Låt marineras ca 15min. (Tips, hacka upp och förbered resten medan).
- Ta en gryta och stek sidfläsket och kimchin med en skvätt matolja. Stek tills köttet är genomstekt och kimchin har mjuknat.
- Mixa ihop chiliflakes, soja, gochujang och vitlöksklyfta, blanda ner med sidfläsket och kimchin.
- Tillsätt vatten, chilin, shiitakesvampen, (Tofubitar) och krydda med svartpeppar. Låt koka på medium värme ca 15min.
- Servera Kimchigrytan med jasminris och toppa med hackade salladslöksbitar.