Toscakaka m. Kokos
23.07.2022
Toscakaka är en perfekt kaka när man är trött på den klassiska sockerkakan. Jag föredrar att använda kokos på min toscakaka då mandel tyvärr inte är en personlig favorit hos mig.
Ingredienser:
Kakan:
- 2st Ägg
- 1 ½dl Socker
- 100g Smält Smör
- ½dl Mjölk (vatten funkar också)
- 2dl Vetemjöl
- 1tsk Bakpulver
- ½msk Vaniljsocker
Glasyr:
- 100g Smält Smör
- 1dl Socker
- 1msk Kakao
- 2msk Vetemjöl
- 2msk Mjölk alt. Grädde
- 1 ½ - 2dl Kokosflingor
Instruktioner:
- Kakan: Vispa ägg och socker tills det är poröst. Smält smöret samtidigt.
- Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop tills allt är blandat till en fin smet.
- Fyll en smord bakform och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175°C i 25min.
- Glasyr: När det är ca 10min kvar för kakan så smälter du ihop alla ingredienserna i en kastrull och rör om försiktigt tills den blir till en kladdig smet.
- Anpassa kokos mängden utifrån önskad konsistens. - Ta ut formen ur ugnen och bre försiktigt på glasyren över kakan.
- Sätt sedan in formen i mitten av ugnen och låt kakan gräddas ytterligare 15min.
- Ta ut kakan och låt den svalna helt innan den serveras så glasyren hinner stelna.