KokosMarängKaka

14.06.2023

ca 35bitar (långpanna)

Ingredienser kakbotten:

  • 3 Ägg
  • 6dl Strösocker
  • 200g Smör
  • 100g Kokosfett (alt. 100g till Smör)
  • 3dl Mjölk
  • 8dl Vetemjöl
  • 1½msk Vaniljsocker
  • 1½msk Bakpulver
  • Topping: ca 1dl Kokosflingor

Ingredienser kokosmaräng:

  • 3 Äggvitor

  • 1½dl Strösocker

  • 3dl Kokosflingor

Instruktioner:

  1. Kakbotten: Vispa ägg och socker till en porös smet. Smält samtidigt smör och kokosfett.
  2. Addera resterande ingredienser till kakbotten och vispa ihop allt tills det precis gått ihop.
  3. Häll upp och bred ut smeten i en klädd långpanna, strö över ett lager med kokosflingor.
  4. Grädda kakan i 15min på 180°C i nedre delen av ugnen.
  5. Kokosmaräng: Separera äggulan ifrån äggvitan och vispa upp äggvitan tills ett skum börjat formas. 
  6. Addera sockret under omröring, fortsätt vispa tills det blivit en glansig och toppig konsistens. Vänd ner kokosflingorna. 
  7. Ta ut kakan ifrån ugnen och bred ut kokosmarängen över hela kakan. 
  8. Grädda sedan klart i mitten av ugnen 15min till. Kolla med teststicka så den är torr.