KokosMarängKaka
14.06.2023
ca 35bitar (långpanna)
Ingredienser kakbotten:
- 3 Ägg
- 6dl Strösocker
- 200g Smör
- 100g Kokosfett (alt. 100g till Smör)
- 3dl Mjölk
- 8dl Vetemjöl
- 1½msk Vaniljsocker
- 1½msk Bakpulver
- Topping: ca 1dl Kokosflingor
Ingredienser kokosmaräng:
3 Äggvitor
1½dl Strösocker
3dl Kokosflingor
Instruktioner:
- Kakbotten: Vispa ägg och socker till en porös smet. Smält samtidigt smör och kokosfett.
- Addera resterande ingredienser till kakbotten och vispa ihop allt tills det precis gått ihop.
- Häll upp och bred ut smeten i en klädd långpanna, strö över ett lager med kokosflingor.
- Grädda kakan i 15min på 180°C i nedre delen av ugnen.
- Kokosmaräng: Separera äggulan ifrån äggvitan och vispa upp äggvitan tills ett skum börjat formas.
- Addera sockret under omröring, fortsätt vispa tills det blivit en glansig och toppig konsistens. Vänd ner kokosflingorna.
- Ta ut kakan ifrån ugnen och bred ut kokosmarängen över hela kakan.
- Grädda sedan klart i mitten av ugnen 15min till. Kolla med teststicka så den är torr.