Lemoncurd Cookies
29.03.2023
Ja... jag älskar Citroner, och vad är inte bättre då än Lemoncurd? MUMS!
ca 25-30 Kakor
Ingredienser:
- 100g Smör (rumstemp.)
- 1¼dl Strösocker
- 1 Ägg
- 4½dl Vetemjöl
- 2msk Citronsaft + rivet skal ifrån citronen (kan skippas)
- 1msk Lemoncurd
- 2tsk Bakpulver
- 1tsk Vaniljsocker
- Topping: Strösocker och Florsocker
Instruktioner:
- Blanda ihop smöret och strösockret i en skål tills det blir poröst. Addera sedan ägget och blanda ihop i degen tills allt är ihop blandat.
- Addera resterande ingredienser och blanda ihop degen tills allt är ihopblandat.
- Lägg degen i ett plastfolie paket och låt den vila i kylen 1h (gärna längre).
- Fyll en djup tallrik med strösocker och florsocker. Dela upp degen i 25-30 bitar (beroende på önskad kakstorlek) och rulla dem till bollar.
- Rulla degbollarna i sockerblandningen och platta till lätt på toppen. Lägg ut på klädd bakplåt med utrymme, ca 4x4 kakor.
- Grädda kakorna 10min i mitten av ugnen på 175°C. Låt svalna på plåten.
- Förvara sedan kakorna i en lufttät burk.