Lemoncurd Cookies

29.03.2023

Ja... jag älskar Citroner, och vad är inte bättre då än Lemoncurd? MUMS!

ca 25-30 Kakor
Ingredienser:

  • 100g Smör (rumstemp.)
  • 1¼dl Strösocker
  • 1 Ägg
  • 4½dl Vetemjöl
  • 2msk Citronsaft + rivet skal ifrån citronen (kan skippas)
  • 1msk Lemoncurd
  • 2tsk Bakpulver
  • 1tsk Vaniljsocker
  • Topping: Strösocker och Florsocker

Instruktioner:

  1. Blanda ihop smöret och strösockret i en skål tills det blir poröst. Addera sedan ägget och blanda ihop i degen tills allt är ihop blandat.
  2. Addera resterande ingredienser och blanda ihop degen tills allt är ihopblandat.
  3. Lägg degen i ett plastfolie paket och låt den vila i kylen 1h (gärna längre).
  4. Fyll en djup tallrik med strösocker och florsocker. Dela upp degen i 25-30 bitar (beroende på önskad kakstorlek) och rulla dem till bollar.
  5. Rulla degbollarna i sockerblandningen och platta till lätt på toppen. Lägg ut på klädd bakplåt med utrymme, ca 4x4 kakor.
  6. Grädda kakorna 10min i mitten av ugnen på 175°C. Låt svalna på plåten.
  7. Förvara sedan kakorna i en lufttät burk.