Maräng Muffins m. Lemoncurd
19.01.2023
20-25 muffins (beroende på strl)
Ingredienser:
- 150g Rumstemp. Smör
- 2Ägg (2 äggvitor / 2 äggulor)
- 2dl Strösocker + 3msk
- 2tsk Vaniljsocker
- 1tsk Bakpulver
- 3dl Vetemjöl
- 1dl Mjölk
- 4msk Lemoncurd + extra till topping
- 3msk Citronsaft
- Topping: Extra lemoncurd (valfritt)
Instruktioner:
- Separera äggvitan från äggulan, vispa upp äggvitan till fluffig vitt skum, fortsätt vispa samtidigt som du adderar 3msk socker. Vispa tills det formats glansiga toppar (tills det blir maräng).
- Blanda smör, socker och äggulan till en luftig smet, addera sedan resterande ingredienser (ej marängen). Vispa ihop till en jämn smet.
- Vänd ner marängvispen tillsammans med smeten och fyll sedan ½ muffinsform och dekorera med lite extra lemoncurd.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen på 225°C, 8-12min. Känn av med en sticka, den skall vara torr på insidan.
- Låt svalna på galler och går perfekt att frysas in!