Maräng Muffins m. Lemoncurd

19.01.2023

20-25 muffins (beroende på strl)
Ingredienser:

  • 150g Rumstemp. Smör
  • 2Ägg (2 äggvitor / 2 äggulor)
  • 2dl Strösocker + 3msk
  • 2tsk Vaniljsocker
  • 1tsk Bakpulver
  • 3dl Vetemjöl
  • 1dl Mjölk
  • 4msk Lemoncurd + extra till topping
  • 3msk Citronsaft
  • Topping: Extra lemoncurd (valfritt)

Instruktioner:

  1. Separera äggvitan från äggulan, vispa upp äggvitan till fluffig vitt skum, fortsätt vispa samtidigt som du adderar 3msk socker. Vispa tills det formats glansiga toppar (tills det blir maräng).
  2. Blanda smör, socker och äggulan till en luftig smet, addera sedan resterande ingredienser (ej marängen). Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Vänd ner marängvispen tillsammans med smeten och fyll sedan ½ muffinsform och dekorera med lite extra lemoncurd.
  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen på 225°C, 8-12min. Känn av med en sticka, den skall vara torr på insidan.
  5. Låt svalna på galler och går perfekt att frysas in!