Mjuka Pepparkaksrutor m. Vitchoklad Glasering
01.12.2022
It's beginning to look a lot like Christmas,
ev'rywhere you go ♫
ca 30-35st
Kaka ingredienser:
- 150g Smör
- 5½dl Strösocker
- 8dl Vetemjöl
- 1½msk Kardemumma (mald)
- 2msk Kanel (mald)
- 2tsk Nejlikor (mald)
- 1msk Bikarbonat
- 6dl Filmjölk (jag använde pepparkaka smaksatt filmjölk)
Frosting ingredienser:
- 150g Rumstempererad Smör
- 300g Naturell Crème Cheese
- 100g Smält Vitchoklad
- 8dl Florsocker
- Topping: Krossade Pepparkakor
Instruktioner:
- Kaka: Smält smöret och låt det svalna något. Blanda samtidigt ihop alla torra ingredienser.
- Addera smöret och filmjölken. Blanda ihop tills du får en len smet.
- Bre ut smeten i en klädd, djup ugnsform och gräddas 20min, 1 steg ner ifrån mitten i ugnen på 200°C.
- Låt kakan svalna!
- Glasyr: Blanda ihop smöret tillsammans med crème cheese tills du får en fin, len smet.
- Smält chokladen (vattenbad alt. mikro, 30sek -> rör om -> 30sek)
- Addera chokladen och florsockret. Vispa tills du får en fyllig glasering, kan ta ngn minut.
- Bre ut glasyren på kakan och strö över krossade pepparkakor.
- Bara att äta o njuta!