Mjuka Pepparkaksrutor m. Vitchoklad Glasering

01.12.2022

It's beginning to look a lot like Christmas,
ev'rywhere you go ♫

ca 30-35st
Kaka ingredienser:

  • 150g Smör
  • 5½dl Strösocker
  • 8dl Vetemjöl
  • 1½msk Kardemumma (mald)
  • 2msk Kanel (mald)
  • 2tsk Nejlikor (mald)
  • 1msk Bikarbonat
  • 6dl Filmjölk (jag använde pepparkaka smaksatt filmjölk)

Frosting ingredienser:

  • 150g Rumstempererad Smör
  • 300g Naturell Crème Cheese
  • 100g Smält Vitchoklad
  • 8dl Florsocker
  • Topping: Krossade Pepparkakor

Instruktioner:

  1. Kaka: Smält smöret och låt det svalna något. Blanda samtidigt ihop alla torra ingredienser.
  2. Addera smöret och filmjölken. Blanda ihop tills du får en len smet.
  3. Bre ut smeten i en klädd, djup ugnsform och gräddas 20min, 1 steg ner ifrån mitten i ugnen på 200°C.
  4. Låt kakan svalna!
  5. Glasyr: Blanda ihop smöret tillsammans med crème cheese tills du får en fin, len smet. 
  6. Smält chokladen (vattenbad alt. mikro, 30sek -> rör om -> 30sek)
  7. Addera chokladen och florsockret. Vispa tills du får en fyllig glasering, kan ta ngn minut.
  8. Bre ut glasyren på kakan och strö över krossade pepparkakor. 
  9. Bara att äta o njuta!