Nutellakakor
19.04.2023
Här kommer ett experimentbak ifrån mig som vart grymt lyckat! Med lite Mandelkubb inspiration och använde min hemlagade hasselnötskräm "nutella".
MUMS! Säger jag bara!
ca 25 - 30st
Ingredienser:
- 125g Smör (rums temp.)
- 1½dl Strösocker
- 7½dl Vetemjöl
- 1tsk Hjorthornssalt
- 1tsk Bikarbonat
- 2dl Nutella (recept till min hemmagjorda)
- 2msk Kakao
- 1msk Vaniljsocker
- 1½dl Filmmjölk
- 1 Ägg
- Topping: Krossade Rostade Hasselnötter
Instruktioner:
- Rör ihop smöret tillsammans med sockret tills det blir en porös smet
- Addera vetemjöl, hjorthornssalt, bikarbonat, Nutella, kakao och vaniljsocker och blanda ihop allt tills det går ihop.
- Tillsätt filmjölken tillsammans med ägget och rör ihop allt tills degen blivit en stor klump.
- Rulla ut degen som en korv på en bänk och dela upp den i 25-30st bollar.
- Häll upp krossade hasselnötter på ett fat och tryck lätt ner bollarna så att nötlagret fastnar och kakorna plattar till sig något. Lägg upp dem på klädda bakplåtar (ca 4x4 per plåt).
- Tänk på att de ändrar inte form så mycket, så storleken du ger dem är den ungefärliga som resultatet kommer ge. - Grädda mitt i ugnen på 200°C i 15min.
- Ta ut kakorna och låt de svalna på plåten.