Persilja & Vitlökskyckling m. Ugnsbakade Rotfrukter
15.06.2022
2 Portioner
Ingredienser:
- 2st Kycklingbröstfiléer
- 1 Pressad vitlöksklyfta
- Färsk persilja
- ½ Citron
- Smör (rumstemp.)
- 1 Ägg
- Panko (ströbröd funkar om du ej har panko hemma)
- Rotfrukter (välj en god mix av rotfrukter som du tycker om)
- Olivolja
- Salt o Peppar
Instruktioner:
- Skär upp rotfrukterna i ca 2cm stora bitar. Blanda dem med en skvätt olivolja, salt och peppar.
- Strö ut rotfrukterna på en klädd ugnsplåt, låt de rostas mitt i ugnen på 250°C i 25min (eller tills de är mjuka och har fått färg).
- Finhacka persiljan och blanda ihop med den pressade vitlöken, saften från citronen och smör.
- Skär upp kycklingen ifrån sidan så att den kan "öppnas som en bok".
- Fyll insidan av kycklingen med persilja och vitlökssmöret. Stäng igen "boken".
- Vispa upp 1 ägg på ett fat och häll panko på en annan.
- Vänd kycklingen först i ägget och sedan pankon, tills hela kycklingen är täckt.
- Stek kycklingens båda sidor på medelvärme tills den fått en gyllene färg. Krydda med salt och peppar.
- Placera kycklingen i ugnen tillsammans med rotfrukterna 10min. (skär kycklingen innan du serverar den och dubbelkolla att den är klar!).
- Servera kycklingen tillsammans med rotfrukterna och en god sås!