Persilja & Vitlökskyckling m. Ugnsbakade Rotfrukter

15.06.2022

2 Portioner
Ingredienser:

  • 2st Kycklingbröstfiléer
  • 1 Pressad vitlöksklyfta
  • Färsk persilja
  • ½ Citron
  • Smör (rumstemp.)
  • 1 Ägg
  • Panko (ströbröd funkar om du ej har panko hemma)
  • Rotfrukter (välj en god mix av rotfrukter som du tycker om)
  • Olivolja
  • Salt o Peppar

Instruktioner:

  1. Skär upp rotfrukterna i ca 2cm stora bitar. Blanda dem med en skvätt olivolja, salt och peppar.
  2. Strö ut rotfrukterna på en klädd ugnsplåt, låt de rostas mitt i ugnen på 250°C i 25min (eller tills de är mjuka och har fått färg).
  3. Finhacka persiljan och blanda ihop med den pressade vitlöken, saften från citronen och smör.
  4. Skär upp kycklingen ifrån sidan så att den kan "öppnas som en bok". 
  5. Fyll insidan av kycklingen med persilja och vitlökssmöret. Stäng igen "boken".
  6. Vispa upp 1 ägg på ett fat och häll panko på en annan.
  7. Vänd kycklingen först i ägget och sedan pankon, tills hela kycklingen är täckt.
  8. Stek kycklingens båda sidor på medelvärme tills den fått en gyllene färg. Krydda med salt och peppar. 
  9. Placera kycklingen i ugnen tillsammans med rotfrukterna 10min. (skär kycklingen innan du serverar den och dubbelkolla att den är klar!).
  10. Servera kycklingen tillsammans med rotfrukterna och en god sås!