Pitabröd

02.08.2022

Ett snabbt och enkelt recept på Pitabröd som är så mycket godare än att köpa i affären.
Använt mig av ett recept ifrån Receptfavoriter och adderat kryddor som jag gillar.

8st Pitabröd
Ingredienser:

  • 25g Färsk Jäst (½förp)
  • 2dl Fingervarmt vatten
  • 5dl Vetemjöl (addera mer om degen är för lös)
  • 1tsk Salt
  • 1tsk Honung
  • 3tsk Olivolja
  • Hackad Färsk Koriander
  • Spiskummin

Instruktioner:

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ihop med det fingervarma vattnet tills det blir helt upplöst.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med en degkrok i ca 5min.
    - Addera spiskummin och koriander utifrån egen preferens.
  3. Täck bunken och låt degen jäsa 45min.
  4. Baka ut degen på en "lätt mjölad" bänk. Dela upp degen i 8 delar och knåda till dem.
  5. Kavla ut varje degbit till en rund pitabröds form med ca 1cm tjocklek. 
  6. Stryk över ett tunt mjöllager på brödet och placera dem på klädda ugnsplåtar. Låt dem jäsa täckta, ytterligare 30min.
  7. Grädda bröden plåt för plåt i mitten av ugnen på 250°C i 7 min.
  8. Låt brödet svalna något innan du skär upp och fyller.