Pitabröd
02.08.2022
Ett snabbt och enkelt recept på Pitabröd som är så mycket godare än att köpa i affären.
Använt mig av ett recept ifrån Receptfavoriter och adderat kryddor som jag gillar.
8st Pitabröd
Ingredienser:
- 25g Färsk Jäst (½förp)
- 2dl Fingervarmt vatten
- 5dl Vetemjöl (addera mer om degen är för lös)
- 1tsk Salt
- 1tsk Honung
- 3tsk Olivolja
- Hackad Färsk Koriander
- Spiskummin
Instruktioner:
- Smula ner jästen i en bunke och rör ihop med det fingervarma vattnet tills det blir helt upplöst.
- Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med en degkrok i ca 5min.
- Addera spiskummin och koriander utifrån egen preferens. - Täck bunken och låt degen jäsa 45min.
- Baka ut degen på en "lätt mjölad" bänk. Dela upp degen i 8 delar och knåda till dem.
- Kavla ut varje degbit till en rund pitabröds form med ca 1cm tjocklek.
- Stryk över ett tunt mjöllager på brödet och placera dem på klädda ugnsplåtar. Låt dem jäsa täckta, ytterligare 30min.
- Grädda bröden plåt för plåt i mitten av ugnen på 250°C i 7 min.
- Låt brödet svalna något innan du skär upp och fyller.