Pizzadeg + Tillagning
08.07.2022
pizza...Pizza...PIZZA! Behöver inte säga så mycket mer!
- Här kommer receptet jag använder för min pizzadeg plus en kort instruktion hur jag brukar tillaga den i ugn.
3-4st Pizzor
Ingredienser:
- 25g Färsk Jäst (½ förp.)
- ca 5dl Fingervarmt Vatten
- 1msk Virgin Olivolja
- Salt
- ca 13dl Vetemjöl
Instruktioner:
- Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med vattnet tills det löst upp sig helt.
- Tillsätt olivolja, salta och majoriteten av mjölet. Arbeta degen med degkrok, tillsätt mer mjöl efter behov.
- Tänk på att degen inte ska bli för torr, bättre att tillsätta mjöl vid utbakning. - Täck degen och låt den jäsa 45-60min
- Baka ut degen på ett mjölat bord, dela upp degen i 3-4 bollar (alt. fler om du vill göra "små pizzor").
- Kavla ut dem till tunna "pizza former", du kan även göra dem lite tjockare om du föredrar det.
Hur jag tillagar min pizza:
- Förvärm ugnen på 250°C, placera en upp och ned vänd plåt näst högst upp i ugnen (om du inte har en pizzasten).
- Kavla ut pizzorna och lägg på en upp och ned vänd plåt, klädd med bakplåtspapper. Addera önskad fyllning.
- För över pizzan ifrån den svala plåten till den i ugnen. Låt grädda tills den fått en fin färg, tar ca 10min+.
- Sedan är det bara att njuta av din egna pizza!