Pulled Chicken
06.05.2023
Grymt enkel och god maträtt som kan användas till hamburgare, tacos, ätas för sig och m.m.
- Klassiker för mig med recept så slänger jag in en liten touch av de Koreanska smakerna.
- TIPS! Detta recept kan du lätt göra på ditt vis. Bara att välja dina egna kryddor och såser utifrån preferens och vad kycklingen ska ätas med/som.
4 portioner (+/- beroende på vad de äts till)
Ingredienser:
- 500g Kycklingbröstfiléer alt. likvärdiga delar av kycklingen
- Salt och Peppar
- 1dl Färdig BBQ-s¨ås (jag föredrar Korean versioner)
- ½dl Chilisås
- 2msk Vatten
- 2tsk Mirin
- 2tsk Sesamolja
- 1 Pressad Vitlök
- ½msk Riven Ingefära
- ½msk Gochujang alt. Samba Oelek
Instruktioner:
- Rena bort senor och brosk ifrån kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform bredvid varandra, salta och peppra.
- Ställ in kycklingen i mitten av ugnen och låt den tillagas 25min på 175°C.
- OBS! Skär i kycklingen för att se om den är klar!! - Blanda ihop BBQ-sås, chilisås, vatten, mirin, sesamolja, vitlök, ingefära och gochujang.
- Addera mer/mindre av något utifrån smak preferens. - Använd två gafflar och dra isär kycklingen till smala strimlor.
- Häll över såsen och blanda ihop allt.