Pulled Chicken

06.05.2023

Grymt enkel och god maträtt som kan användas till hamburgare, tacos, ätas för sig och m.m.
- Klassiker för mig med recept så slänger jag in en liten touch av de Koreanska smakerna.
- TIPS! Detta recept kan du lätt göra på ditt vis. Bara att välja dina egna kryddor och såser utifrån preferens och vad kycklingen ska ätas med/som.

4 portioner (+/- beroende på vad de äts till)
Ingredienser:

  • 500g Kycklingbröstfiléer alt. likvärdiga delar av kycklingen
  • Salt och Peppar
  • 1dl Färdig BBQ-s¨ås (jag föredrar Korean versioner)
  • ½dl Chilisås
  • 2msk Vatten
  • 2tsk Mirin
  • 2tsk Sesamolja
  • 1 Pressad Vitlök
  • ½msk Riven Ingefära
  • ½msk Gochujang alt. Samba Oelek

Instruktioner:

  1. Rena bort senor och brosk ifrån kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform bredvid varandra, salta och peppra.
  2. Ställ in kycklingen i mitten av ugnen och låt den tillagas 25min på 175°C.
    - OBS! Skär i kycklingen för att se om den är klar!!
  3. Blanda ihop BBQ-sås, chilisås, vatten, mirin, sesamolja, vitlök, ingefära och gochujang. 
    - Addera mer/mindre av något utifrån smak preferens.
  4. Använd två gafflar och dra isär kycklingen till smala strimlor.
  5. Häll över såsen och blanda ihop allt.