Saffran Bountys

14.12.2022
En godis variant som du kan göra neutral, med saffran eller någon annan rolig smaksättning!

ca 30st
Ingredienser:

  • 50g Smält Smör
  • ca 3dl Kokosflingor
  • ½dl Grädde
  • 0,5g Saffran (1pkt) - eller valfri smaksättning
  • 2dl Florsocker
  • 2tsk Vaniljsocker
  • Mörk Choklad till topping ca 150-200g

Instruktioner:

  1. Smält smöret tillsammans med saffranet, blanda ihop med resterande ingredienser (ej chokladen). Låt den stå och dra ca 20-30min i rumstemperatur.
  2. Forma kokos och saffranssmeten till önskade storlekar på bollar eller annan önskad form.
  3. Ställ in i frysen tills de stelnat helt. ca 2-3h.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa ner de frysta kokosbollarna.
  5. Låt stelna, sedan är de redo att äta. Förvaras gärna svalt!

TIPS! Smält hälften av chokladen i vattenbadet, ta bort från värmen och rör snabbt ned resterande choklad. Detta om det görs korrekt tempererar om chokladen så att den får en härligare konsistens!