Saffran Bountys
14.12.2022
En godis variant som du kan göra neutral, med saffran eller någon annan rolig smaksättning!
ca 30st
Ingredienser:
- 50g Smält Smör
- ca 3dl Kokosflingor
- ½dl Grädde
- 0,5g Saffran (1pkt) - eller valfri smaksättning
- 2dl Florsocker
- 2tsk Vaniljsocker
- Mörk Choklad till topping ca 150-200g
Instruktioner:
- Smält smöret tillsammans med saffranet, blanda ihop med resterande ingredienser (ej chokladen). Låt den stå och dra ca 20-30min i rumstemperatur.
- Forma kokos och saffranssmeten till önskade storlekar på bollar eller annan önskad form.
- Ställ in i frysen tills de stelnat helt. ca 2-3h.
- Smält chokladen i ett vattenbad och doppa ner de frysta kokosbollarna.
- Låt stelna, sedan är de redo att äta. Förvaras gärna svalt!
TIPS! Smält hälften av chokladen i vattenbadet, ta bort från värmen och rör snabbt ned resterande choklad. Detta om det görs korrekt tempererar om chokladen så att den får en härligare konsistens!