Saffrans Donuts m. Lingon- och Vitchokladglasyr
24.11.2022
Här kommer mina juliga "fake" donuts som är gjorda i ugnen istället för att fritera! Lätt och smidigt att baka och de går att servera på direkten!
ca 30st - Går toppen att halvera recept för ca 15st
Ingredienser Donuts:
- 5 Ägg
- 4dl Strösocker
- 200g Smör
- 1g Saffran (2 paket)
- 1dl Mjölk
- 4½dl Vetemjöl
- 1msk Vaniljsocker
- 2tsk Bakpulver
Ingredienser Glasyr:
- 25g Smör
- 50g Vitchoklad
- 1/4dl Mjölk
- ½msk Vaniljsocker
- 3dl Florsocker
Instruktioner:
- DONUTS
Vispa ihop ägg och socker tills de är porösa. Smält samtidigt smöret tillsammans med saffranet. - Addera smörblandningen och de resterande Donuts ingredienserna. Rör om tills du får en fin o len smet.
- Smörj donutform och fyll dem med 1/4dl - ½dl smet beroende på önskad storlek.
- Gräddas mitt i ugnen i 15min på 175°C. Låt svalna på ett galler.
- GLASYR
Smält smöret och rör ner resterande ingredienser. - Doppa dina donuts i glaseringen och låt det stelna. (Du kan behöva jobba lite snabbt då glasyren stelnar snabbt då den svalnar).
- Bara att servera eller frysa in!
- TIPS! Om du ska du frysa dem, värm de inte i mikron när du ska servera. Låt de tina av sig själv för bäst resultat.