Saffrans Donuts m. Lingon- och Vitchokladglasyr

24.11.2022

Här kommer mina juliga "fake" donuts som är gjorda i ugnen istället för att fritera! Lätt och smidigt att baka och de går att servera på direkten!

ca 30st - Går toppen att halvera recept för ca 15st
Ingredienser Donuts:

  • 5 Ägg
  • 4dl Strösocker
  • 200g Smör
  • 1g Saffran (2 paket)
  • 1dl Mjölk
  • 4½dl Vetemjöl
  • 1msk Vaniljsocker
  • 2tsk Bakpulver

Ingredienser Glasyr:

  • 25g Smör
  • 50g Vitchoklad
  • 1/4dl Mjölk
  • ½msk Vaniljsocker
  • 3dl Florsocker

Instruktioner:

  1. DONUTS
    Vispa ihop ägg och socker tills de är porösa. Smält samtidigt smöret tillsammans med saffranet.
  2. Addera smörblandningen och de resterande Donuts ingredienserna. Rör om tills du får en fin o len smet.
  3. Smörj donutform och fyll dem med 1/4dl - ½dl smet beroende på önskad storlek.
  4. Gräddas mitt i ugnen i 15min på 175°C. Låt svalna på ett galler.
  5. GLASYR
    Smält smöret och rör ner resterande ingredienser.
  6. Doppa dina donuts i glaseringen och låt det stelna. (Du kan behöva jobba lite snabbt då glasyren stelnar snabbt då den svalnar).
  7. Bara att servera eller frysa in! 
    - TIPS! Om du ska du frysa dem, värm de inte i mikron när du ska servera. Låt de tina av sig själv för bäst resultat.
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.

De nödvändiga cookies är avgörande för säker och korrekt drift av vår hemsida och registreringsprocessen.
Funktionella cookies kommer ihåg dina val för vår hemsida och möjliggör anpassning av den.
Prestandacookies övervakar prestandan på vår hemsida.
Marknadsföringscookies gör att vi kan mäta och analysera prestandan på vår hemsida.