Smörkola - Olika Varianter
23.12.2023
Smörkola som bara smälter i munnen, plus att de går snabbt och enkelt att göra!
- Tips, en termometer behövs för att hålla koll på värmen.
- Grundreceptet har jag använt ifrån Icas Kola

ca 60st
GRUND ingredienser:
- 100g Smör
- 3½dl Strösocker
- 2dl Vispgrädde
- 1¼dl Sirap
- ½ msk Vaniljsocker
Smaksättning:
- Lakrits: - toppa med havssalt
2-2½msk Lakritsrotpulver (jag använder Rawpowders)
4msk Kakao - Saffran:
0,5g (1 påse) Saffran - Choklad:
4msk Kakao
Instruktioner:
- Addera alla ingredienser i en mellanstor kastrull (det bubblar mycket när kolan blir varm) och låt smälta ihop och koka upp på mellanhög värme, rör om då och då.
- Låt det koka tills du når 125°C (mjuk) / 135 - 145°C (seg).
- Ta hjälp med en termometer alt. gör kulprovet om du ej har en. - Häll över kolan i en 20x30 form, klädd i bakplåtspapper.
- Vill du ha tjockare kolor? Ta en mindre form. - Strö över havssalt eller annan topping efter önskemål och låt svalna något innan du förvarar kolan i kylen minst 6h, gärna över natten!
- Skär upp kolan i den storleken du vill ha dem i. Förvaras svalt/kallt!