Sorbet - Lemon Curd

26.04.2023

Är en laktoskänslig person och väljer oftast en sorbet när jag ska äta glass. Desto syrligare ju godare i mina ögon. Så testade slänga ihop en sorbet med min lemoncurd och MUMS kan jag säga om resultatet. Och helt UTAN glassmaskin!
- Jag har använt en egengjord Curd. Köpt går lika bra, bara att skippa delar av receptet här nedan.
- Borde funka med andra sorters Curd också!

600ml Sorbet
Ingredienser Lemon Curd:

  • Juice från 4½ Citroner
  • 2¼dl Socker
  • 1½msk Majsstärkelse
  • 3 Ägg
  • 75g Osaltat Smör

Ingredienser Sorbet:

  • Lemon Curden (ca 5dl)
  • ½dl Kallt Vatten
  • 2 Äggvitor
  • 2msk Socker

Instruktioner Lemon Curd:

  1. Koka upp citronjuicen i en kastrull.
  2. Ta bort ifrån värmen och vispa ner socker, majsstärkelse och äggen.
  3. Lägg tillbaka kastrullen på värmen och fortsätt rör om tills det blir en tjock kräm.
  4. Ta bort ifrån värmen och addera smöret. Vispa ner och låt svalna. Förvaras minst över natten i kylen innan användning.

Instruktioner Sorbet:

  1. Addera äggvitorna i en skål och vispa tills det formas ett vitt skum. Addera då sockret och fortsätt tills det blir lätta vita toppar.
    Inte hela vägen till "maräng" konsistensen
  2. Häll upp ca 5-5½dl lemon curd i en skål. Addera kallt vatten och vänd ner i kurden.
  3. Häll över vatten och lemon curd mixen till äggen. Blanda ihop tills allt är ihop till en fin och len smet.
  4. Häll över till en bytta som kan förvara 600-700ml. Sätt på locket och ställ in sorben i kylen.
  5. Ta fram 1gång i timmen i 3 timmar och rör lätt om i glassen. Låt den sedan stå minst över natten innan den äts.
    - Blandas för att iskristaller ej ska formas och glassen blir "isbitar".