Tigerkaka i Långpanna

01.06.2023

Ingredienser:

  • 225g Smör
  • 5 Ägg
  • 4½dl Socker
  • 2dl Mjölk
  • ½msk Vaniljsocker
  • 6dl Vetemjöl
  • 3tsk Bakpulver
  • Vaniljsmet: 1msk Vaniljsocker
  • Chokladsmet: 1dl Kakao

Instruktioner:

  1. Smält smöret, addera mjölken och låt svalna medan resten av smeten fixats.
  2. Vispa ihop äggen och sockret till en porös smet. Addera resterande ingredienser (ej de individuella choklad/vanilj smet ingredienserna). Blanda ihop till en slät smet.
  3. Dela smeten på hälften, addera kakaon i ena och vaniljsocker i andra och blanda ihop för att få de separata delarna.
  4. Klä en djup långpanna med bakplåtspapper. Häll antingen, eller;
    - Ena smeten först och bre ut, för att sedan göra samma med andra, rör om lite för att få ett mönster i kakan.
    - Häll upp de båda degarna samtidigt för att få mixade degar på en gång i långpannan.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20min på 175°C. 
  6. Låt svalna något innan du skär upp önskade storlekar på rutorna. Förvaras i en lufttät burk.