Tigerkaka i Långpanna
01.06.2023

Ingredienser:
- 225g Smör
- 5 Ägg
- 4½dl Socker
- 2dl Mjölk
- ½msk Vaniljsocker
- 6dl Vetemjöl
- 3tsk Bakpulver
- Vaniljsmet: 1msk Vaniljsocker
- Chokladsmet: 1dl Kakao
Instruktioner:
- Smält smöret, addera mjölken och låt svalna medan resten av smeten fixats.
- Vispa ihop äggen och sockret till en porös smet. Addera resterande ingredienser (ej de individuella choklad/vanilj smet ingredienserna). Blanda ihop till en slät smet.
- Dela smeten på hälften, addera kakaon i ena och vaniljsocker i andra och blanda ihop för att få de separata delarna.
- Klä en djup långpanna med bakplåtspapper. Häll antingen, eller;
- Ena smeten först och bre ut, för att sedan göra samma med andra, rör om lite för att få ett mönster i kakan.
- Häll upp de båda degarna samtidigt för att få mixade degar på en gång i långpannan. - Grädda kakan i mitten av ugnen i 20min på 175°C.
- Låt svalna något innan du skär upp önskade storlekar på rutorna. Förvaras i en lufttät burk.