Ugnstillagad Sweetschili Sås
18.08.2022
Grym "mitt i veckan" middag, då denna måltid sköter sig helt själv i ugnen!
ca 4 portioner
Ingredienser:
- 400g Fläskfilé (alt. kyckling eller haloumi)
- 2 ½dl Crème Fraiche
- 1 ½dl Matlagningsgrädde
- ½dl Sweetchili
- ½dl Soja
- 1 Chili alt. Spansk peppar
- 1 Paprika
- 1/2msk Gochujang (starkt, kan tas bort eller minskas)
- Salt, Peppar & Paprikapulver
Instruktioner:
- Skär upp köttet i önskad storlek och placera dem i en gratängform.
- Ju större bitar, ju mer tid behöver de i ugnen. - Finhacka chilin och grovhacka paprikan och blanda ner det tillsammans med köttet.
- Blanda ihop crème fraiche, grädde, sweetchili, soja och krydda efter smak. Häll över köttet och rör runt så allt är täckt.
- Gratineras mitt i ugnen 1-1½h på 175°C (efter 1h kan du ta ut om du har bråttom, men för smak rekommenderar jag 1½h).
- Används fryst kyckling ska den vara i ugnen 2h! - Sedan är det bara att servera till valt tillbehör!
TIPS! Du kan även addera saker såsom champinjoner om du vill fylla ut maten samt addera mer sås utifrån den mängd du själv vill ha!